Til 4 personer, skal du bruge:
- 50 gr. smør
- 50 gr. hakket prosciutto (skinke)
- 1 stor finthakket gulerod
- 1 finthakket bladselleri
- 1 finthakket løg
- 100 gr. hakket magert kalvekød
- 100 gr. hakket svinekød
- 1 glas rødvin
- 1 oksebouillon-terning
- 3 spsk. koncentreret tomatpuré Salt og peber
- Parmesanost
Smørret smeltes i en stor gryde, hvorefter den hakkede prosciutto kommes i sammen med grøntsagerne, der svitses i ca. 10 minutter.
Det hakkede kød tilsættes og der røres godt rundt i gryden i ca. 15 minutter. Kom vinen i og lad saucen koge i nogle minutter, så alkoholen fordamper. Opløs en oksebouillon-terning i lidt varmt vand og rør tomatpureen ud heri og kom det i saucen. Lad det hele simre i halvanden time og tilsæt løbende lidt mere bouillon, hvis saucen bliver for tør.
Smag til med salt og peber.
Kog pastaen i nøjagtig den tid, der er angivet på pakken, og server retten med rigtig friskrevet parmesan.