mormor grovbrød

2 stk.

  • 300 g rugmel
  • 700 g hvedemel
  • 3 dl. Kærnemælk eller andet surmælksprodukt Skyr el. yoghurt
  • 3 ½ dl. Vand
  • ½ dl. Olie
  • 2 tsk. sirup eller honning
  • 50 g gær
  • 2 stk. salt

Surmælksprodukt og vand lunes og gæren opløses heri.

Resten tilsættes og æltes sammen til en ensartet dej.

 Dejen tildækkes og stilles til hævning et lunt sted i ca. 30 min.

Dejen slås sammen og deles i 2 dele, som formes til kugler og sættes på en smurt bageplade.

Dejen tildækkes og stilles til efterhævning i ca. 30 min.

Hvis brødene er for runde trykkes de lidt flade inden de pensles.

Brødene ridses op ad siden hele vejen rundt (ikke for dybt).

Herefter pensles de med mælk og drysses med rugmel.

Bages i 30 min, første kvarter ved 220 grader og derefter skrues med til 200 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *