Skipperlabskovs

  •  1 kg oksekød (bov, mellemskært)
  • 1 tyk skive røget spæk
  • 3 store løg
  • 1 liter bouillon
  • 2-3 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • Salt og peber
  • 2 spsk. hakket persille eller purløg
  • Smør

Kødet afpudses og skæres i terninger. Skær spækket i små stykker. Svits spækket i en tykbundet gryde. Tilsæt kødet og svits det let. Løgene pilles og skæres i skiver eller hakkes groft. Svits ligeledes løgene til de er klare. Kom bouillon i, skum omhyggeligt og dæmp varmen.

Kom laurbærblade og krydderier i og det hele koges under låg i 1-1½ time.

Imens skrælles kartofler og skæres i terninger og lægges over kødet, hvorefter kogningen fortsættes, til kartoflerne er omtrent udkogte. Fjern laurbærblade og helst alle hele peberkorn. Det hele blandes omhyggeligt og smages til med salt og peber.

Server skipperlabskovsen med en smør klat i midten, mere smør serveres til, samt hakket persille eller fintklippet purløg.

Engelsk sovs og groft rugbrød sættes på bordet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *