- 150 g bacon
- 5-6 forårsløg eller 3 porrer
- 3 store kartofler
- 3 gulerødder
- 1 ds. hakkede tomater
- 7 dl grønsagsbouillon
- 250 g majs
- 2 dl mælk
- 2 tsk. tørret stærk chilipulver efter smag
- salt og peber
- frisk hakket chili
- 1 stor ds. tomatpurer
Skær bacon i små strimler og steg den sprød ved svag varme. Tag baconen af panden. Snit løgene fint, skræl og skær kartoflerne og gulerødderne i terninger. Svits det hele i baconfedtet og krydr med chili og lidt peber. Tilsæt tomaterne og bouillonen, og kog suppen for svag varme under låg i 15 min. Kom majsene i og kog i 5 min. Rør fløde i og varm godt igennem. Smag til med salt og peber, og server suppen rygende varm med et drys af baconstrimlerne.
Giv et godt brød til, hvis suppen er en hovedret!