250 gram friske Lasagneplader eller flere efter behov
Kødsauce:
- 25 gram margarine
- 1 stort løg
- 500 gram oksekød, hakket ca. 16% fedt
- 3 revet gulerødder
- Salt
- Peber
- 1 tsk. basilikum, tørret
- 1 tsk. oregano, tørret
- 140 gram Tomatpure. koncentreret
- 1 ds. hakkede tomater
- 2 dl. oksebouillon
Bechamelsauce:
- 30 gramMargarine
- 3 spsk.Hvedemel
- 6 dl. mælk
- Salt
- Peber
- 1 tsk. hakkede muskat
- 200 gram revet ost, gerne en rest eller mozzarella
Gratinering: Revet ost
Kødsauce: Svits det hakkede løg gyldent i smør/margarine tilsæt det hakkede kød og svits det med tilsæt derefter krydderier bouillon og tomatpuré og lad det små snurre i ca. 10 min.
Bechamelsauce: Smelt smør/magarine i en gryde rør melet i og tilsæt derefter mælken lidt efter lidt kom krydderier revet ost i, smag til med salt og peber og lad det koge godt igennem. Bland kødsauce og bechamelsauce.
Start med kødsauce og læg derefter lasagnepladerne og kødsauce lagvis i fadet, det øverste lag skal være kødsauce. Drys med reven ost..
Bagetid: Ca. 35 til 40 min. ved 200 grader på risten midt i ovnen til den er gylden og varm.