- 1 kg kogte kartofler
- 3-4 spsk reven parmesanost
Kødsovs:
- 2 dl hakket løg
- 2-3 fed hvidløg
- ½ kg hakket oksekød
- 1 ds henkogte tomater
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 dl bouillon
- 2 spsk hakket persille
- ½ tsk oregano
- salt, peber
Ostesovs:
- 50 g smør/margarine,
- 5 spsk mel
- ½ liter mælk
- 1 dl reven ost
- 3 æg
- salt, peber
- lidt reven muskatnød
Kog kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg skiverne i et ildfast fad. Svits hakkede løg og hvidløg i olie, indtil løgene er let gyldne og klare. Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig Tilsæt ituskårne dåsetomater med væden, tomatpuré, bouillon samt krydderier. Lad sovsen småkoge i ca. 10 min. og smag den til. Fordel kødsovsen over kartoffelskiverne.
Ostesovs: Afbag fedtstof og mel, spæd mælken til lidt efter lidt under kraftig piskning. Tilsæt reven ost og smag sovsen til med salt, peber og evt. reven muskat. Tag sovsen af varmen og rør æggene i. Fordel sovsen over kødet, så dette er helt dækket. Drys reven parmesanost over. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 175° i 45-60 min., til overfladen er gylden og retten gennembagt.