- 18 fuldkorns lasagneplader
- 1 spsk rapsolie
- 1 stort løg
- 400 gram hakket oksekød 3-7% fedt
- 3 revet gulerødder
- 250 g fint hakket hvidkål
- 1 tsk. basilikum, tørret/frisk
- 1 tsk. oregano, tørret/frisk
- 3-4 fed hvidløg
- 140 gram tomatpure koncentreret
- 1 ds. hakkede tomater
- 2 dl. oksebouillon
- Paprika – efter smag
- Salt – peber
- 5 dl. mælk
- 1 tsk. hakkede muskat
- 200 gram ost i tern, Cheasy mellemlagret 13%
Gratinering: Revet Cheasy mellemlagret 13%
Svits det hakkede løg gyldent i rapsolie, tilsæt det hakkede kød og svits det til det tager farve, kom krydderierne, bouillon og tomatpuré i og lad det små snurre i ca. 10 min. Kom mælken direkte i kødsovsen sammen med musakt, osten i tern og kog videre til osten er opløst. Tag et fad (ca 30×20 cm) start med kødsauce og læg derefter 3 lasagneplader og kødsauce lagvis i fadet, det øverste lag skal være kødsauce. Drys med reven ost.
Bagetid: Ca. 35 til 40 min. ved 200 grader på risten midt i ovnen til den er gylden og varm.