Pitabrød (6 stk)
- 25 g gær
- 2½ dl lunkent vand
- ½ tsk groft salt
- 7 dl hvedemel
Opløs gæren i vandet. Ælt salt og ca ¾ af melet i.
Ælt evt. resten af melet i, lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og ikke hænge i fingrene.
Dæk skålen til og stil dejen til hævning til den er hævet til mindst det dobbelte (ca. 1 time).
Slå dejen ud på et melet bord. Del den i 6 lige store dele. Rul hver del til en bolle.
Tænd ovnen på 250 grader. Rul hver bolle ud til en cirkel på ca ½ cm tykkelse.
Læg brødene på en plade, der ikke er smurt men dækket med bagepapir. Lad brødene hæve ca. 10 min.
Sæt pladen på midterste rille i den 250 grader varme ovn til brødene pustes op til helt lysebrune balloner, ca 8 min. Afkøl straks, dækket af et viskestykke, på en rist.