Ca. 30 stk.
- 6 dl (300 g) mel
- 2 spsk. stikker
- 3 dl. mælk
- 4 æggeblommer
- 100 smør eller margarine
- 3 æggehvider
- bagepulver
- Smør, margarine eller fedt til panden
Bland mel og sukker og pisk mælken i lidt ad gangen. Tilsæt æggeblommer og det smeltede, afkølede fedtstof. Pisk æggehviderne og vend dem i dejen sammen med bagepulveret lige før æbleskiverne skal bages.
Panden skal være opvarmet med lidt fedtstof i hvert af hullerne til æbleskiverne, før dejen hældes i fra en kande. Hullerne må kun fyldes ca. halvt op. Bages, idet de vendes mange gange, til de er gennembagte. Disse æbleskiver er lette og sprøde. De kan tåle at blive bagt nogen tid, før de skal spises og holdes varme i varmeskab.
Bages ved svag varme.
Som fyld i hver æbleskive kan lægges et lille stykke råt æble umiddelbart før æbleskiven vendes første gang.