2 portioner
- 1⁄2 liter mælk
- 1 dl grødris
- 1⁄4 tsk salt
Tilbehør
- 1 1⁄2 spsk kanelsukker
- 10 g smør
Fremgangemåde:
Kom mælk og ris i en dyb skål, sørg for at skålen er egnet til at komme i mikroovnen (ca. 3 liters beholder). Tildæk skålen med et let låg, plastfolie eller evt. en tallerken. Kog grøden i mikrobølgeovnen i ca. 10 min. Tag skålen ud og rør grøden igennem. Fortsæt kogningen i ovnen igen i ca. 10 min. Rør atter grøden igennem. Kog den derefter grøden i ca. 5 min. Lad grøden hvile tildækket i ca. 3 min. Smag til med salt undervejs.
Hvis ikke risengrøden har den ønskede konsistens skal den have yderligere 2-3 min, og derefter skal der røres rundt. Gentag denne proces hvis indtil det ønskede resultat er nået.
Tip
Under hele kogningen i mikrobølgeovnen skal skålen være løst dækket, sørg for at alle materialer er egnet til at komme i mikroovnen.
Hold øje med grøden, mælken kan godt koge over.