- 25 g gær
- 1½ dl lunkent vand
- 1 spsk olie
- ½ tsk salt
- 60 g grahamsmel
- 210 hvedemel
Fyld:
- 1 lille løg
- 1 spsk olie
- 200 savoykål
- 1 ds flåede hakkede tomater
- 1½ tsk tørret oregano
- ½ tsk salt
- 50 g kogt skinke (evt. røget)
- 10 oliven
- 40 g reven ost
Gæren udrøres i vandet. Olie, salt, grahamsmel og hvedemel tilsættes. Dejen æltes til den er smidig. Stilles til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time. Dejen lægges på et meldrysset bord. Æltes igen og rulles ud i en cirkel på ca. 25 cm og lægges på bagepladen. Kanten foldes ind hele vejen rundt.
Fyld: Løget pilles, hakkes og svitses i olie. Kålen snittes og svitses med. Tomater, oregano og salt tilsættes. Snurrer under låg ca. 15 min. Tomat/kålsaucen fordeles på pizzabunden. Skinken skæres i strimler og drysses over. Oliven lægges på. Og osten drysses på.
Bages på midterste ovnribbe i ca. 30-35 min.