- 5 dl vand
- 150 g knækkede hvedekerner
- 150 g knækkede rugkerner
- 5 dl vand (iskoldt)
- 50 gær
- 4 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 2 spsk. olie
- 900g hvedemel
- 5 spsk. hørfrø
Giv vandet og de to slags kerner et opkog og lad dem simre 5 min.
Hæld dem over i en stor skål og lad dem afkøle 15 min. Tilsæt iskoldt vand, så temperaturen kommer under 37 grader. Rør gæren ud i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt og lad den hæve tildækket 1 times tid.
Ælt dejen let igennem, del den i 2 stykker og form dem til en lang pølse (50 cm). Tryk den flad (ca. 10 cm bred) og del den i 10 trekanter. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hvile, mens ovnen varmer op til 225 grader i varmluft.
Pensl bollerne med vand, drys med hørfrø og bag dem ca. 20 min.