(4 PERS.)
- 2 pk. bacon,
- 350 g skinkekød i tern/skinkestrimler,
- 1 bk champignon,
- 1 porre,
- 3 gulerødder,
- 2 løg,
- 2 fed hvidløg,
- 1 ds. flåede tomater,
- 3-4 spskf. vineddike,
- olivenolie,
- basilikum,
- ¼ liter piskefløde,
- danablu efter smag og behag.
Tilberedning:
Bacon steges i olivenolie. Tag det op igen og kom skinkekødet i. Når kødet er svitset, tages det op igen. Grøntsagerne kommes i sammen med hvidløg, merian og basilikum. Tilsæt hvidvinseddike. Når eddiken er næsten fordampet, tilsættes flåede tomater most igennem en si. Kom bacon og kød tilbage i panden. Hæld vand ved så kød og grøntsager er tildækket. Lad det koge til kødet er mørt. Fløden hældes ved. Til sidst tilsættes danablu.
Retten serveres til f.eks. frisk pasta.