1 stor kylling, 1,6 kg
MARINADE:
- 1 appelsiner 1 citron
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk. knust tørret chili
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. knuste korianderfrø
- 2 fed hvidløg, presset
- 5 dl hønsebouillon
- Salt og peber
TILBEHØR:
- 8 gulerødder
- 4 løg, 1 selleri knold
Riv appelsin- og citronskal fint, og pres saften af frugterne, Bland halvdelen af den revne skal med saften, og rør de øvrige ingredienser i marinaden. Gem resten af skallen til drys.
Skræl urterne. Del løgene i halve, og skær sellerien i stænger, så de svarer til gulerødderne. Læg løgene med åbningen opad i et ildfast fad. Skær nogle skrå snit i gulerødderne, og sautér dem og selleristængerne let på olie sider i olie. Hæld marinaden på, og lad det koge igennem.
Del kyllingen langs rygbenet. Skær lår og vinger let fri fra kroppen, og bank kyllingen fladt ud. Prik skindet tæt med en gaffel, og tør den med køkkenrulle. Læg kyllingen med skindet opad ved løgene, og fordel urterne ved kødet. Hæld marinaden og hønsebouillon over kylling og urter, drys med salt, og steg den i en forvarmet ovn på midterste rille ved 200° i 50-60 minutter, til kødet er helt sprødt og gennemstegt, dæk evt. bradepanden over med stanniol de sidste 10-15 min. Del kyllingen i 4-8 stykker.
Server med løse ris eller godt brød.