- 1 kg Oksecuvette
- 1 tsk tørret timian
- 3 laurbærblade
- 2 dl. Rødvin
- Salt og peber
- ½ lille knoldselleri
- 4 gulerødder
- 2 løg
- 250 g rødbeder
- 1 stor sød kartoffel
- 5 dl oksebouillon
- lidt piskefløde
Fjern synligt fedt og sener fra oksekødet. Kom kødet i en plasticpose med timian, laurbærblade og rødvin, luk posen og læg den på køl i mindst tre timer.
Hæld marinaden i en skål. Tryk kødet tørt, krydr det godt med salt og peber, brun det på alle sider i olien på en varm pande.
Tag kødet af. Gør grøntsagerne i stand, og skær dem i grove stykker, krydr med salt og peber og brun dem på panden.
Fordel grøntsagerne og kødet i et ovnfastfad. Hæld marinaden og oksebouillon ved og evt. lidt fløde, dæk fadet med stanniol og sæt det i oven ved 150° i 2 timer til kødet er mørt.
Server med kartoffelmos.