Mørbrad, Ungarn

1 stor mørbrad

  • Paprika
  • Salt, peber

SOVS:

  • Olie
  • 1 finhakket løg
  • 75 g finhakket røget skinke eller skinke i tern
  • 2-3 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. mild paprika
  • 4-5 dl bouillon
  • 2 spsk. hakket persille
  • 2-3 fed knust hvidløg
  • 250 ml. madlavningsfløde 4%
  • Salt og peber

Begynd med at lave sovsen. Svits finhakket løg i olie indtil de er let gyldne og klare. Tilsæt skinke og paprika, og lad de! svitse lidt med. Tilsæt bouillon, tomatpuré, finhakket hvidløg, salt og peber og madlavningsfløde.  Lad sovsen småkoge 2 minutter. Tilsæt hakket persille. Smag sovsen til.

Tilbered mørbraden, mens sovsen koger. Drys lidt paprika, salt og peber over mørbraden og brun den af på en pande. Læg den i et ildfast fad.  Hæld sovsen over og dæk fadet med låg eller folie.

Stil fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200° i 20-30 minutter, afhængig af tykkelsen.

TILBEHØR: Ris med ærter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *