- Hvidkål (8 store blade)
- 500g kalv og flæsk
- 2 spsk. rasp eller fint hakket havregryn
- 2 æg
- 1,5 dl mælk
- 1 stort løg
- Salt & peber
- Olie
Kødet blandes med finthakket løg, og farsen røres godt med æg, rasp og mælk. Krydres med salt, peber.
Kølbladene pilles fra hinanden, koges i letsaltet vand til de er bløde 10-15 minutter. Bladene tages op, skær evt. den grove ribbe ud.
Farsen deles i 8 portioner, og om hver portion rulles et kålblad, der ombindes med bomuldsgarn.
Kåldolmerne brunes i en gryde i lidt olie, krydres med salt og peber og ca. 2½ dl kålvand hældes ved. Småsnurre i ca. 3/4 time, indtil de er møre.
Skyen smages til, tilsættes lidt kulør, og kan jævnes med lidt hvedemel.