- 500 g hakket oksekød
- 2-3 stænger bladselleri
- 2 alm. løg
- 1 stor, rød peberfrugt
- 2 friske eller syltede chilier
- 4 store fed hvidløg
- 2 dåser hakkede, flåede tomater
- 2 dåser tomatkoncentrat (70 g pr. dåse)
- 1 dåser kidney beans
- 1 tsk kakaopulver (usødet)
- Olie til stegning
- Salt og peber
Salsa
- Mini romaine salat eller hjertesalat
- ½ finthakket løg
- ½ bladselleri
- 2 fint hakket hvidløg
- 2 tomater i tern
- 100 g majs
- Rød peber i tern
- Olie og citronsaft
Fremgangsmåde:
Løgene pilles og skæres i tern. Bladsellerien skylles og skæres i små tern. Den røde peber befries for kerner og skæres i tern. Hvidløgene pilles. Chilierne flækkes, befries evt. for kerner og skæres i tynde skiver.
En gryde med olie sættes på komfuret. Når olien er varm tilsættes løg, rød peber, bladselleri, 4 fed knust hvidløg og chilierne. Grøntsagerne varmes godt igennem til de bliver blanke. Herefter tilsættes oksekødet, der brunes sammen med grøntsagerne.
Herefter tilsættes de to dåser flåede tomater, to dåser vand samt de små dåser tomatkoncentrat og kakaopulvere, vent med dåsebønnerne til retten har kogt i ca. 1 time og kog videre i ca. 15 min.
Smag retten til med salt, peber.
Lav en salsa af finthakket bladselleri, rød peber, løg, chili, hvidløg. Tilsæt lidt olie og citronsaft. Rør salsaen med tomattern og majs og anret det på skyllede blade af salat.
Serverer med flutes/ris