- 1 kylling
- salt
- peber
- 4 spsk. olie
- 1 stort finhakket løg
- 3-4 dl bouillon eller tør hvidvin
- 1 ds henkogte tomater
- 2-3 fed knust hvidløg
- 2 peberfrugter, grøn og/eller rød
TILBEHØR: Flute eller løse ris samt grøn salat.
Skær kyllingen i kvarter og gnid dem med salt og peber. Brun kyllingestykkerne i olie på alle sider i dyb pande eller gryde. Tages op. Svits de finhakkede løg til de er klare og let gyldne. Tilsæt bouillon og væden fra tomaterne, ialt ca. 3-4 dl. Retten vinder i velsmag hvis man bruger tør hvidvin i stedet for bouillon. Læg kyllingestykkerne tilbage. Lad retten småsnurre under låg i 25-35 min. Tilsæt hele tomater, knust hvidløg og peberfrugt skåret i ringe. Lad retten snurre videre i 10-15 min., til kødet er mørt. Smag til med salt og peber.
SERVERING: Server retten i pande/gryde med flute eller løse ris samt grøn salat.