2 stk.
- 2 dl havregryn
- 7 dl vand
- 1 dl hørfrø
- 50 g gær
- 1 dl vand
- 3 tsk. salt
- 2 spsk. honning eller lys sirup
- 2 spsk. olie
- 1 kg hvedemel
Kog havregryn op med vand. Tilsæt hørfrøene, og lad havregrøden afkøle. Rør gæren ud i vand, og hæld det i havregrøden sammen med salt, honning og olie. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Lad den hæve lunt i 45 minutter. Form dejen til brød i 2 brødforme, og lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Bag brødene nederst i ovnen ved 225° i 5 minutter. Sænk varmen til 200°, og bag videre i 25 minutter. Tag brødene ud.af formene, og bag dem yderligere 10 minutter.