- 1 kg oksekød, skåret i tern
- 2 spsk olie
- 2-3 store hakkede løg
- 3-4 fed hvidløg eller efter smag
- Oksekød bouillon
- 1 pakke bacon i tern
- 1 dusk af persille, løvstikke og timian
- Laurbærblade
- 3 gulerødder i tern
- 1 porter eller classic øl
- Madlavningsfløde
- Salt og peber
- Kulør
Varm olien op i en gryde, brun oksekød, bacon, løg og hvidløg, kom bouillon og øl i.
Det bringes i kog, reducer varmen, tilsæt gulerødder, laurbærblade og urterne, lad det simre i 2 timer under låg eller til kødet er mørt, skum for urenheder undervejs.
Tag urte dusken op og jævn retten med madlavningsfløde og evt mel jævning, smag til med salt og peber.
Serveres med kartoffelmos, rodfrugtmos af kartofler, gulerødder og knoldselleri eller pommes frites.