Kadin Budu Köfte
Som en slags kærlighedserklæring til kvinderne har det tyrkiske køkken givet specielt delikate retter navne som Smukke kvinder-suppe, Kvindenavle eller Damelår.
I modsætning til de normalt fingerformede kødboller får ris-kødbollerne til denne opskrift et køllelignende, lidt fladere udseende. Disse kødboller smager bedre, jo stærkere de bliver krydret.
Ingredienser til 4-6 personer:
- 4-5 spsk. ris
- Salt
- 2 løg
- Spsk. olie
- 500 g hakket oksekød
- 2 tsk. friskkværnet peber
- 11/2 tsk. paprika
- 2 tsk. stødt allehånde
- 2 spsk. friskhakket persille
- 2 æg
- 4-5 spsk. rasp
- Olie til stegning
Risen koges i 20 minutter i rigeligt saltet vand og hældes til afdrypning i en sigte.
Løgene pilles og hakkes. Olien varmes på en pande, løgene svitses gennemsigtige. Halvdelen af det hakkede kød kommes ved og krydres med salt, paprika og allehånde. Det hele steges godt igennem i ca. 5 minutter og afkøles. Det krydrede kød kommes i en skål og blandes godt med resten af det hakkede kød, risen, persillen og 1 æg, og farsen formes til ca. 20 flade, kølleformede boller. Det andet æg piskes sammen på en tallerken og raspen hældes ud på en anden tallerken. Rigelig olie varmes på en pande. Kødbollerne vendes først i rasp og derefter i æg og steges ca. 2 minutter på hver side, hvorefter de lægges til afdrypning på køkkenrulle. Kan serveres varme eller kolde.