- 1,5 dl mælk
- 3,5 dl lun vand
- 2 æg
- 100 gær
- 100 g sukker
- 10 g salt
- 100 g smør (kærgården)
- 1000-1200 g hvedemel
Mælk og vand måles sammen, så der opnås en lun væske, derefter tilsættes æggene og gæren.
Når gæren er opløst tilsættes sukker, salt og ca. 1000 g mel. Det æltes godt sammen og tilsættes smør, tilsæt det resterne mel indtil dejen er lidt klæbelig.
Dejen sættes til hvile ca. 10 min. Et lunt sted. Derefter slås dejen sammen og hviler yderligere 10 min.
Form dejen til boller som sættes på en bageplade, efter et kort øjeblik trykkes bollerne flade (valgfrit), og sættes til hævning i ca. 45-60 min, pensel bollerne med æg, vand eller kaffe. Efter hævning bages boller i en 200° varm ovn i ca. 8 min.